BLIV EKSAMINERET SPORTSTERAPEUT

BLIV EKSAMINERET SPORTSTERAPEUT

LÆR SPORTSSKADETERAPI - BLIV SPORTSTERAPEUT

Sportsskadesterapi – Viden om skadesmekanismer, inflammation, vævsskader, profylakse, lær førstehjælp af skader med isposer og sportstaping, visitering af skadestyper og omfang, muskel- og bevægelsesscreening, samt lær praktisk behandling af akutte og overbelastningsskader med KINESIOTAPE og SPORTSTAPE. Baseret på viden og materialer fra Danmarks Idræts Forbund.


 

Kinesiotape har flere forskellige virkningsområder, både med forbedring af blodgennemstrømningen, dæmpning af muskelspændinger, aktivering og aflastning af muskler samt understøttelse af sener og led.
Kinesiotapen blev første gang set på japanske atleter til OL i 1988, men tapen har dog først vundet indpas i den europæiske sportsverden siden år 2008, hvor 50.000 ruller kinesiotape blev doneret til olympiske atleter ved OL i Beijing. Man har set sportsfolk anvende kinesiotape over hele verden.


 

Sportstape - den hvide, uelastiske - bliver typisk brugt i forbindelse med forstuvninger af led som beskyttelse mod yderligere forstuvninger. Den primære effekt er af at øge hudens sanseinput, så musklerne omkring det beskadigede led får mulighed for at reagere hurtigere og på den måde beskytte leddet mod skadelige yderstillinger. Det sanseinput, som tidligere blev varetaget af ledbåndene, bliver nu delvis erstattes af tapen, og stabiliteten fra de (nu beskadigede) ledbånd nu skal overtages af musklerne omkring leddet.