Bliv RAB Massør- og Sportsbehandler

FÅ EN BESKYTTET TITEL OG BLIV MOMSFRITAGET - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - 520 LEKTIONER – OPFYLDER STYRELSEN FOR PATIENTSIKKERHED OG SKAT´S UDDANNELSESKRAV så du efter at have taget SPORTSKROPSKOLENS uddannelser til Massør/Sportsmassør, Sportsterapeut og RAB Massør- og Sportsbehandler har ialt 250 lektioner primær massage - 200 lektioner anatomi og fysiologi - 100 lektioner sygdomslære/farmakologi - 10 lektioner klinikvejledning/klientbehandling - 100 lektioner øvrig sundhedsfaglig undervisning - Din pris kr. 21.945,00

FÅ EN BRANCHEGODKENDT RAB MASSØRUDDANNELSE

FÅ EN BESKYTTET TITEL OG BLIV MOMSFRITAGET - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - 520 LEKTIONER – OPFYLDER STYRELSEN FOR PATIENTSIKKERHED OG SKAT´S UDDANNELSESKRAV så du efter at have taget SPORTSKROPSKOLENS uddannelser til Massør/Sportsmassør, Sportsterapeut og RAB Massør- og Sportsbehandler har ialt 250 lektioner primær massage - 200 lektioner anatomi og fysiologi - 100 lektioner sygdomslære/farmakologi - 10 lektioner klinikvejledning/klientbehandling - 100 lektioner øvrig sundhedsfaglig undervisning - Din pris kr. 19.950,00


Uddannelsen er bygget op over 2 moduler - Et teoretisk E-learning modul og et praktisk modul som klassebaseret undervisning:

Modul 1 - 400 lektioner E-learning i RAB teorifagene - 200 lektioner anatomi og fysiologi - 100 lektioner sygdomslære/farmakologi - 10 lektioner klinikvejledning/klientbehandling - 100 lektioner øvrig sundhedsfaglig undervisning - Udfærdiget og gennemført af Læge Kjeld Bruun-Jensen

Modul 2 - 120 lektioner Primær behandling - praktisk massage - Lymfedrænage, Kombinationsbehandlinger, Bindevævsmassage, Udvidet Fysiurgisk Massage/Sportsmassage, Afspændingsbehandling og kropsterapi, Myofascial Release, Muscle Energy Technique og Orthopedic massage - Undervisningen foregår på SPORTSKROPSKOLEN i København og i Vejle

Merit: Har du i forvejen nogle af de teoretiske og praktiske fag, og mangler specifikke dele for at opnå RAB og momsfritagelse, så skriv til os på - Vi er klar til at hjælpe dig med en løsning.


Emma Thinggaard Balling


FÅ EN BESKYTTET TITEL - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - Vil du være RAB massør, giver vi dig den mulighed på SPORTSKROPSKOLEN. I Danmark findes der kun 1 officiel branchegodkendt uddannelse for massører. Den hedder RAB MASSØR. Den kræver at du samlet har 660 lektioners uddannelse. Opfylder du de uddannelseskrav kan du blive godkendt RAB massør efter Styrelsen for Patienssikkerhed´s uddannelsesregler og opnå momsfritagelse for dine behandlinger ved SKAT.

RAB ordningen er den eneste officielle massøruddannelse i Danmark. Med RAB kan du få patienter fra sundhedsforsikringer, behandlerforsikring, momsfritagelse og flere og flere virksomheder kræver at du er RAB MASSØR for at kunne blive ansat. Derfor er det vigtigt når du vælger en skole og et uddannelsessted, at du sikrer dig at du har muligheden for at kunne blive RAB. Ikke alle skoler tilbyder denne mulighed. Det gør vi på SPORTSKROPSKOLEN. Og vi har gjort det nemt for dig.

Sådan gør du:

 1. Tager SPORTSKROPSKOLENS uddannelse til Massør/Sportsmassør - 100 lektioner
 2. Overbygger og tager SPORTSKROPSKOLENS uddannelse til Sportsterapeut - 50 lektioner
 3. Overbygger og tager SPORTSKROPSKOLENS uddannelse til RAB Massør- og Sportsbehandler 520 lektioner - RAB forløbet er fordelt på 400 lektioners E-learning i teorifagene og 120 lektioners undervisning i Primær behandling - praktisk massage.

Det gør det nemt for dig at blive RAB (REGISTRERET ALTERNATIV BEHANDLER) - fordelt over 3 moduler/uddannelser - Nemt og overskueligt - Har du spørgsmål, så ring eller skriv til os - Du er altid velkommen.


SPORTSKROPSKOLEN er Danmarks førende skole inden for Sportsmassage og Sportsterapi.

Dette er massøruddannelsen for dig der vil arbejde professionelt som Sportsmassør på sportshold, landshold, på teams, i sportsklinikker, på spa eller i din egen sportsklinik, og for dig som ønsker at have et godt bijob eller for dig som vil hjælpe andre med sportsmassage, hjælpe venner og familie.


SE HER: Når du har bestået den afsluttende eksamen til RAB Massør- og Sportsbehandler har du modtaget 660 lektioners undervisning - Du kan nu søge om den beskyttede titel til RAB behandler efter Styrelsen for Patienssikkerhed´s regler og ansøge SKAT om momsfritagelse for dine behandlinger.

Flere og flere virksomheder i branchen kræver at du er RAB uddannet massør for at kunne blive ansat. Og sundhedsforsikringer/forsikringsselskaber kræver at massøren er RAB godkendt for at kunne henvise deres patienter til behandling.


Skil dig ud med en RAB godkendelse

Stadig flere vælger at søge alternativ behandling til løsning af fysiske problemstillinger. Det kan både være som et alternativ til sundhedsvæsenet og som et supplement. Mange oplever imidlertid udbuddet af alternative behandlere er en jungle. En officiel RAB godkendelse giver dig mulighed for at skille dig ud og fremstå seriøs.

'RAB' er en forkortelse for Registreret Alternativ Behandler og en beskyttet titel, der signalerer kvalitet og sikkerhed overfor dine klienter og potentielle klienter, som søger en alternativ behandler inden for massage og kropsbehandlinger. Med en RAB godkendelse viser du nemlig, at du lever op til en række krav til blandt andet din uddannelse, etik og god klinisk praksis, mens dine klienter får mulighed for at opnå tilskud til behandlingen via sundhedsforsikringer. Og flere og flere virksomheder i branchen der ansætter massører, kræver at du er uddannet RAB.


Når du har opfyldt uddannelseskravet på 660 lektioner, skal du med dit uddannelsesbevis i hånden selv søge om RAB hos en godkendt forening, samt selv kontakte SKAT med henblik på momsfritagelse.

Læs her Styrelsen for Patientsikkerhed ord om RAB: https://stps.dk/da/sundhedsprofessionelle-og-myndigheder/autorisation/registreringsordning-for-alternative-behandlere/

Formålet med registreringsordningen er at give brugere af alternativ behandling en bedre mulighed for at kunne identificere alternative behandlere, der opfylder en række faglige og uddannelsesmæssige krav, idet de registrerede alternative behandlere får en eneret til at benytte titlen registreret alternativ behandler (RAB). 

Læs her SKAT´s regler for momsfritagelse for RAB massører: http://skat.dk/skat.aspx?oid=2040163

To betingelser skal være opfyldt samtidig førend en konkret ydelse kan momsfritages efter momslovens § 13, stk. 1, nr. 1:

 1. Et behandlingskrav. Det betyder, at sundhedsydelsen skal kunne karakteriseres som en behandling.
 2. Et uddannelseskrav. Det betyder at sundhedsydelsen skal udføres som led i udøvelsen af lægegerning eller dertil knyttede erhverv.

På SPORTSKROPSKOLEN lærer du den klassiske fysiurgiske sportsmassage. Den mest anerkendte massageform. Kvalitets massøruddannelse fordelt på anatomi, fysiologi, bevægelseslære, fysiurgisk sportsmassage og en grundig eksamen. Når du har bestået eksamen har du en god og basal viden om kroppens fysiologiske funktioner (kredsløbet, celler, fordøjelsen, nervesystemet, m.m.) og en god og basal viden om kroppens anatomi (muskler, knogler og led). Du har lært en professionel helkropsmassage behandling, hvor du kan give massage af benene, sædemuskulaturen, fødderne, skulderne, nakken, ryggen, arme og hænder, brystkassen og ansigtet.

 • Sportsmassage er massage der virker. Tiden hvor massage blot var en hyggelig luksus er forbi. De sidste 5-10 år har massage udviklet sig meget og bruges i dag organiseret i den professionelle sportsverden. For os er massage et håndværk. På SPORTSKROPSKOLEN har vi en konkret tilgang til behandlingerne og arbejder os gennem kroppen systematisk, undersøger, afdækker problematikker og manuelt vævsbehandler muskulaturen. Sportsfolkene får bedre energi, forebygger sportsskader, lindrer muskelømhed (frigørelse af antiinflammatoriske molekyler), skaber bedre fleksibilitet og øger præstationsniveauet. Sportsmassage optimerer de aktives restitution. Og i vores verden er sportsfolk ikke kun eliten. Alle der træner, er fysisk aktive og bruger deres kroppe, har fordele ved professionel sportsmassage.

Det er ikke nok at træne hårdt efter store planer, investere i alt det korrekte og bedste udstyr, hvis kroppen ikke kan følge med. Så er der risiko for skader og ydeevnen reduceres. Det har de "kloge" sportsfolk fundet ud af. Derfor er fremtiden i restitutionens navn. Sportskroppen har efter træning og konkurrence brug for hvile/søvn, ernæring, udspænding, massage, kulde/varme behandling, mental forberedelse, kompressionsbehandling - Optimal restitution giver dig bedre energi, forebygger sportsskader, muskelømhed og øger præstationsniveauet.


Sportsmassage virker på mange forskellige måder, bl.a. ved at sænke evt. muskelsmerter, forøge de bløde vævs smidighed (muskler, sener, ledbånd og muskelhinder), koordinere musklernes naturlige spænding (tonus) og dermed skabe bedre muskelbalance. Med andre ord, medfører massagen at bevægeapparatets funktioner normaliseres, hvilket letter kroppens udskillelse af affaldsstoffer og tilførsel af frisk, ilt- og næringsrigt blod.


DINE MULIGHEDER: RAB massøruddannelsen på SPORTSKROPSKOLEN giver dig gode muligheder. En rigtig stor del af skolens elever får efter endt eksamen gode jobs i branchen, blandt andet i sportsklinikker, i klubber, på teams, virksomhedsordninger, på SPA´s og flere og flere vælger at gå deres eget spor og åbner egen klinik/firma, hvor de udbyder professionel massage og sportsbehandlinger. Du lærer anatomi og fysiologi på et højt fagligt niveau, og du lærer et solidt håndværk som massør, så du bliver en værdifuld, anerkendt og professionel massør. Vi har stor fokus på dine jobmuligheder efter endt eksamen. Om du ønsker at åbne egen virksomhed/klinik, eller dit mål er at blive ansat i en virksomhed i branchen. Alt i alt bliver du klædt rigtigt godt på til en karriere som Massør/Sportsmassør. Baseret på dine egne drømme, gåpåmod og planer, samt skolens og din undervisers erfaring og viden om livet som behandler.


GODE JOBMULIGHEDER – Søren Larsen har åbnet Køge Sportsterapi, Hasse har åbent egen klinik Simple Body, Nichlas har åbnet Sportsklinik Vestfyn, og er samtidig tilknyttet Faaborg ØH's 3. Divisions herre håndboldhold, samt Flemløse/Haarby's 2 serie 2 fodboldhold, Hasse har åbnet egen Sportsklinik i København, Anja har åbnet egen sportsklinik på fyn og er tilknyttet et Dame Fynsseriehold, Matthias er Sportsmassør hos Nørrebro Fysioterapi, Stine er Sportsmassør og Sportsterapeut hos Øresund Håndbold, Maja er Sportsmassør hos Crossfit Hobro, Jesper er ansat som Sportsmassør hos KLINIK, Jens har åbnet Nordsjællands Sportsklinik, Annette har åbnet egen Sportsklinik, Martin har åbnet egen Sportsklinik, Niklas er Sportsmassør hos Bagsværd fysioterapi og træningsklinik, Julie er Sportsmassør hos FYSIQ, Sophie-Amalie har åbnet egen sportsklinik i München, Signe er Sportsmassør og Sportsterapeut hos Brøndby IF 1. seniorherrer samt på dameholdet i 3F ligaen, Birgitte er Sportsmassør hos Enjoyresort Rømø, Kenneth har åbnet egen Sportsklinik, Ida er Sportsmassør hos Mirage Spa og Massagekompagniet, Mads er Sportsmassør hos Bramsnæs fysioterapi, Rasmus er Sportsmassør hos Sportsfyssen, Sandra er Sportsmassør for Copenhagen Baracudas Australian football Club, Nick er nu Sportsmassør for F.C. Roskilde, Julie er massør for Ishockey landsholdet, Trine er massør hos Bella Sky Spa, Lene er Massør hos klinik Ezanza, Charlie er Massør hos Massagekompagniet, Manja har egen klinik Manja D Velvære, Simon er Massør hos Mirage Spa, Julie og Christine arbejder hos Samadhi Spa, Henning har åbnet egen klinik i Holbæk, Thomas har åbnet egen klinik, Lise har åbnet egen klinik, Poul har åbnet Klingenborg Sportsmassage, Bettina har åbnet BK Massage og Sportsterapi i Slagelse, Alexander har åbnet Øbro Massage i København, Julie brugte uddannelsen til at forberede sig til Fysioterapeut uddannelsen, hvor hun nu går - Jeg har ligeledes uddannet massører til DGI-byen, Falck Healthcare, F.C. Midtjylland, Nimat, Brøndby IF, ComWell, Sportsklinikker, Sundhedsdoktor, Arendal Spa, Helle Thorup Spa, Randers F.C., Equinox, O.B. Fodbold, Badminton, Landsholdet, Wellatwork, Landsholdet i cykling, Well-Come, Charlottehaven Fitness, Viborg håndboldklub, Ishockey landsholdet, Cityfys, Team CSC, fitnessdk, MOBO companycare, Avalon Spa, Krydstogtskibe, Healthcare centre, TEAM Christina Watches cykelhold, Skive Håndboldklub, LIGAHERRE holdet og 1 divisions damer, Sportsklinikkker, Copenfysioterapi, SATS, La Santa Sport, fysioterapeut klinikker, kiropraktor klinikker, internationale elite fodboldklubber, professionelle håndbold-, fodbold-, cykel- og ishockeyhold.


Din underviser, Jesper, fra SPORTSKROPSKOLEN har stor undervisningserfaring og har i mere end 15 år stået for uddannelsen af mere end 2500 professionelle Sportsmassører og Sportsterapeuter rundt om i Danmark. Jesper er desuden Sportsmassør/Soigneur for Pro cykelholdet TINKOFF/SAXO BANK 2014/2015/2016, Par nr. 7 (Michael Mørkøv/Lasse Norman) 6dagesløb, Landsholdet i landevejscykling VM for professionelle og Sportsmassør for KIF KOLDING KØBENHAVN (Herre Håndbold Liga holdet) - Har erfaring som Sportsmassør og soigneur fra Pro Tour cykelholdet TEAM CSC 2005/2006, behandling og coaching af professionelle sportsfolk indenfor professionel cykling, golf (PGA), fodbold (Superliga), håndbold (Elite og landshold), crossfit, tennis, løb, skateboard (Pro), badminton og svømning m.m., sportsmassør og behandler på Landsholdet i landevejscykling VM i Madrid 2005, massør og behandler ved Copenhagen Marathon, Copenhagen Challenge Ironman, Copenhagen Masters Badminton stævne, Copenhagen Athletics Games, Iform kvindeløb, Alt for damernes kvindeløb, Copenhagen Halvmarathon, Femina kvindeløb, DGI landsstævne, Fitness INSPIRE Convention og behandling af Team Danmark støttede sportsfolk.


Dine muligheder som RAB massør er mange. Godkendt uddannelse af det offentlige system, momsfritagelse, patienter fra sundhedsforsikringer og job i virksomheder der kræver RAB.


Tid:

520 lektioner á 45 minutter.


Pris:

BETAL AF 1. GANG: Kr. 19.950,00 - Ved betaling af 1. gang ved tilmelding

FÅ ET RENTEFRIT UDDANNELSESLÅN


Næste opstart:

 • Hold RAB1-18K - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - København

Praktisk forløb – 120 lektioner: Fredage fra kl. 08:30 til kl. 16:30 – Fra uge 23 til uge 39/2018 (Undervisningsfri Juli 2018 - Sommerfreie) - Ledige pladser

Teoretisk forløb – 400 lektioner: E-learning undervisning kan påbegyndes fra tilmelding/betaling og skal være gennemført inden for 16 måneder fra opstart.

 

 • Hold RAB1-18V - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - Vejle

Praktisk forløb – 120 lektioner: Onsdage fra kl. 09:00 til kl. 17:00 – Fra uge 23 til uge 39/2018 (Undervisningsfri Juli 2018 - Sommerferie) - Ledige pladser

Teoretisk forløb – 400 lektioner: E-learning undervisning kan påbegyndes fra tilmelding/betaling og skal være gennemført inden for 16 måneder fra opstart.

 

 • Hold RAB2-18K - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - København

Praktisk forløb – 120 lektioner: Fredage fra kl. 08:30 til kl. 16:30 – Fra uge 40 til uge 51/2018 - Ledige pladser

Teoretisk forløb – 400 lektioner: E-learning undervisning kan påbegyndes fra tilmelding/betaling og skal være gennemført inden for 16 måneder fra opstart.

 

 • Hold RAB2-18V - BLIV RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER - Vejle

Praktisk forløb – 120 lektioner: Onsdage fra kl. 09:00 til kl. 17:00 – Fra uge 40 til uge 51/2018 - Ledige pladser

Teoretisk forløb – 400 lektioner: E-learning undervisning kan påbegyndes fra tilmelding/betaling og skal være gennemført inden for 16 måneder fra opstart.


Adgangskrav:

For at starte på RAB MASSØR- OG SPORTSBEHANDLER kræves det at du har gennemført uddannelserne til Massør/Sportsmassør og Sportsterapeut. Har du tilsvarende uddannelser fra en anden skole er du også velkommen - Er du i tvilv, spørg os gerne på


Undervisningen:

Uddannelsen foregår som E-learning og klassebaseret undervisning på SPORTSKROPSKOLEN i København og i Vejle


Undervisningsmaterialer:

Følgende pensum som E-learning med eksamen efter hvert fag gennemført.

 • Anatomi og fysiologi 1 - ISBN nr.: 978-87-90533-04-5 - Forlaget PONS
 • Anatomi og fysiologi 2 - ISBN nr.: 978-87-90533-05-5 - Forlaget PONS
 • Anatomi og fysiologi - Arbejdsbog/Opgavebog - ISBN nr.: 87-985461-6-3 - Forlaget PONS
 • Sygdomslære - ISBN nr.: 978-87-90533-07-6 - Forlaget PONS
 • Klientkontakt/Biopraktik - ISBN nr.: 87-985461-4-7 - Forlaget PONS
 • Sundhedspsykologi - ISBN nr.: 87-90533-10-0 - Forlaget PONS

Teoretisk undevisning

Fysiologi

 • Cellelære
 • Nyrer og urinveje
 • Fordøjelsessystemet
 • Hormonsystemet
 • Lymfesystemet
 • Kredsløbssystemet
 • Luftvejene
 • Nervesystemet
 • Sanseorganerne

Anatomi -

 • Almen anatomi for knogler, led og muskler
 • Mekaniske grundregler
 • Benets anatomi og funktion (Hofte, knæ, underben og fod)
 • Kroppens anatomi og funktion (Ryg og bug)
 • Armens anatomi og funktion (Skulder, albue og hånd)
 • Biomekanik og bevægelse
 • Kroppens muskler (Udspring, fæste og funktion)
 • Kroppens knogler

Hvad er massage

Massage anvendes f.eks. af mange seriøse sportsudøvere som forebyggende behandling, til at forkorte restitutions tiden efter træning og konkurrence, samt til at forkorte helingsprocesserne efter skade. Desuden er massagen effektiv i behandlingen og forebyggelsen af muskulære lidelser i bevægeapparatet, heriblandt museskader, spændingshovedpine, øm og træt lændemuskulatur o.lign. Massage giver desuden velvære og forebygger bl.a. stress ved regelmæssige behandlinger.

For oldtidens græske og romerske læger var massage et af de vigtigste midler til at helbrede sygdom og fjerne smerter. Tidligt i det 5. århundrede f. kr. skrev Hippocrates "Medicinens fader": "Lægen må have forstand på mange ting, men under alle omstændigheder på at massere, for ved massage kan han stramme led, som er for løst og løsne et led, som er for stramt". Det 11. århundredes arabiske filosof og læge Aricenna skrev, at formålet med massage var at sprede de affaldsstoffer i kroppen, som ikke allerede ved fysisk aktivitet var blevet udskilt fra musklerne.

I begyndelsen af det 19. århundrede udviklede den svenske fysiolog, P. H. Ling sit eget massagesystem – Fysiurgisk massage, også kaldet swedish massage på engelsk – hvor han forenede siden viden med kroppen og fysiologi, men manuelle kropsbehandlinger.

Massage virker på mange forskellige måder, bl.a. ved at sænke evt. muskelsmerter, forøge de bløde vævs smidighed (muskler, sener, ledbånd og muskelhinder), koordinere musklernes naturlige spænding (tonus) og dermed skabe bedre muskelbalance. Med andre ord, medfører massagen at bevægeapparatets funktioner normaliseres, hvilket letter kroppens udskillelse af affaldsstoffer og tilførsel af frisk, ilt- og næringsrigt blod.

Jeg har blandt andet uddannet behandlere til DGI-byen, Falck Healthcare, F.C. Midtjylland, Nimat, Brøndby IF, ComWell, Sportsklinikker, Sundhedsdoktor, Arendal Spa, Helle Thorup Spa, Randers F.C., Equinox, O.B. Fodbold, Badminton, Landsholdet, Wellatwork, Landsholdet i cykling, Well-Come, Charlottehaven Fitness, Viborg håndboldklub, Ishockey landsholdet, Cityfys, Team CSC, fitnessdk, MOBO companycare, Avalon Spa, Krydstogtskibe, Healthcare centre, TEAM Christina Watches cykelhold, Skive Håndboldklub, LIGAHERRE holdet og 1 divisions damer, Sportsklinikkker, Copenfysioterapi, SATS, La Santa Sport, fysioterapeut klinikker, kiropraktor klinikker, internationale elite fodboldklubber, professionelle håndbold-, fodbold-, cykel- og ishockeyhold. Ligeledes starter en stor andel af vores elever egen klinik med succes.

Har du tanker om at bruge din massøruddannelse i udlandet, bør du undersøge hvordan reglerne er der og hvad de enkelte lande har af uddannelseskrav.

Mødepligt - Det forventes at du møder til undervisningen under hele forløbet. Har du vigtige aftaler, ferie eller sygdom så finder vi selvfølgeligt en løsning på dette.

Velkommen på SPORTSKROPSKOLEN